Βιογραφικό

Δεξιότητες

  • Adobe Photoshop 95% 95%
  • Adobe illustrator 75% 75%
  • Adobe inDesign 75% 75%
  • Wordpress 90% 90%

Ο Νίκος Καράμπελας γεννήθηκε το 1984 στο Αίγιο. Τελείωσε το Τεχνικό Επαγγελματικό Λύκειο (πρώην Τεχνικό Λύκειο) στον τομέα Πληροφορικής και Δικτύων αποκτώντας το αντίστοιχο πτυχίο.

Επέκτεινε τις σπουδές του στην γραφιστική συνδυάζοντας τα δύο πράγματα που του άρεσαν (καλές τέχνες και πληροφορική) αποκτώντας το 2009 το πτυχίο του ΑΚΤΟ στην γραφιστική και το 2011 το Bachelor of Arts in Graphics Design του Middlesex University of London.

Έχει εργαστεί σε διάφορες θέσεις σχετικές με την γραφιστική, αποκτώντας εμπειρία στις ψηφιακές εκτυπώσεις μεγάλου format, την ψηφιακή και παραδοσιακή τυπογραφεία καθώς και στις νέες τεχνολογίες του Internet.

Η πρώτη θέση εργασίας του ήταν στην εταιρία εκθεσιακών συστημάτων Artigianni ως υπεύθυνος του τμήματος δημιουργικού και εκτυπώσεων. Οι αρμοδιότητες της θέσης περιλαμβάνανε την δημιουργία ή παραλαβή των γραφικών για τα εκθεσιακά περίπτερα των πελατών, την εκτύπωση τους σε ψηφιακό εκτυπωτή μεγάλου format ή την κοπή τους σε βινύλιο για την εφαρμογή στις επιφάνειες του περιπτέρου.

Στην συνέχεια συνεργάστηκε με τις εκδόσεις Κέρκυρα για την δημιουργία web banners και για άλλες γραφιστικές εργασίες, όπως την ψηφιοποίηση επιστολών του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου από το ιστορικού αρχείο Βοβολίνη.

Η επόμενη θέση εργασίας του ήταν ως σελιδοποιητής της οικονομικής εφημερίδας “Χρηματιστήριο” του ομίλου Motorpress η οποία του πρόσφερε πολύτιμη εμπειρία στο πρόγραμμα σελιδοποίησης QuarkXpress.

Τώρα εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας και ως υπεύθυνος του ατελιέ της εταιρίας Spadi, για την οποία δημιουργεί γραφικά για τα σχολικά είδη της εταιρίας και καλύπτει και άλλες ενδοεταιρικές γραφιστικές ανάγκες καθώς επίσης και τις γραφιστικές ανάγκες του παραρτήματος της εταιρίας για τα προσκλητήρια γάμου και βάπτισης, Ecstasis.

Για ένα περίπου χρόνο αρθρογραφούσε για hardware υπολογιστών στο περιοδικό PC Master των εκδόσεων Compupress, ενώ πλέον είναι ένας εκ των ιδρυτών του διαδικτυακού portal τεχνολογίας και video games υπολογιστών RageQuit.gr, στο οποίο και αρθρογραφεί.

Πλήρες βιογραφικό
http://www.linkedin.com/profile/view?id=181707397